Informatie stand op wereldmarkt Geel op 31 augustus 2014 vanaf 13u

Datum:
ZONDAG 31 AUGUSTUS
Plaats:
Markt
2440 Geel
Uur:
Start om 13u

Over de actie

Deze actie wordt georganiseerd door Zuidergekte 2014

Op onze stand op de wereldmarkt starten we onze campagne  'SORRY IS NIET GENOEG'  van 11.11.11. Bijna een miljard mensen lijdt aan honger of ondervoeding. Dat is bijna 1 op 7 mensen. Het grootste deel van die mensen zit in landen in ontwikkeling. Maar vergis u niet, ook in het Westen lijden steeds meer mensen honger.

Zo zien we dat het Zuiden geplaagd wordt door voedselverlies: voedsel dat geproduceerd wordt voor menselijke consumptie maar dat uit de voedselketen geraakt door een gebrek aan middelen (gebrekkige landbouwtechnieken, slechte opslag en transport  …).In het Noorden belandt veel voedsel in de vuilbak door verspilling: voedsel, geschikt voor menselijke consumptie, dat verloren gaat door menselijk toedoen of nalatigheid.

Ook in België is er veel voedselverspilling. In Vlaanderen alleen ongeveer 2 miljoen ton verspild eten per jaar. Die verspilling vindt plaats niet alleen bij supermarkten of bakkerijen, maar ook bij ons thuis. Volgens Vlaamse cijfers verdwijnt in de huishoudelijke zak voor restafval elk jaar 35.000 ton consumeerbaar voedsel.

Volgens een nieuw rapport van de Voedsel- en Landbouworganisatie (FAO) van de Verenigde Naties is voedselverspilling vandaag één van de belangrijkste factoren die watertekort en de verandering van het klimaat in de hand werken

Kom naar onze stand en uit mee je verontwaardiging over deze wereldwijde voedselverspilling! En, doe er samen met ons iets aan!

Mireille Govaerts, 0486/799 830 of 014/58 67 24. Patrijzenstraat 22, 2440 Geel

 

Doe met ons mee

Kom je ook naar onze actie? Laat het ons weten via onderstaand linkje, dan weten we hoeveel mensen we mogen verwelkomen.

Deelnemen met facebook
Heb je geen facebook-account? Log in als je al een account hebt of registreer via het formulier

Deelnemers

  • mireillemireille


Contacteer de organisator

Heb je een vraag over deze actie? Aarzel niet en stuur de organisator een bericht.


* Dit veld is verplicht
Verstuur
Deel deze actie

Zoek

Blijf op de hoogte

Inschrijven

Steun 11.11.11